Основни информации за потенцијални студенти

Менаџирај или биди менаџиран!

Реалноста на бизнисот е таква што доста често професионалната кариера доаѓа до двоумицата: „Да менаџирам или да бидам менаџиран?“

Запиши се на БАС и стани врвен и професионален менаџер!

Посебни програми за професионално образование

Креирајте сопствена програма и добијте врвно, професионално образование, а се разбира и сертификат соодветен на програмата.

Често поставувани прашања (ЧПП)

Имате прашање? Можеби ќе го пронајдете одговорот тука.

Која е цената на студии?

Студирањето на БАС е по принципот - една цена за сé! Според тој принцип, цената на една година студии изнесува 1400ЕУР за една година студирање! Единствени дополнителни трошоци се уписнината која изнесува 200ЕУР и дипломата на крајот на студиите која изнесува 100 ЕУР! Цената за програмите на додипломски, вкупно изнестуваат 4200ЕУР за сите три години, додека програмата по Стратегиски менаџмент на постдипломски студии изнесува 1500 ЕУР. Трошоците за уписнина на постдипломските студии изнесуваат 100ЕУР, додека трошоците за дипломата се исти како и за додипломските студии.

Дали можам школарината да ја поделам на рати?

Во меѓусебен договор со БАС, вкупната школарина со вкалкулирани промоции и попусти може да се подели на рати по желба на студентот. Бројот на рати не треба да го надминува бројот на месеци на студирање, односно 36 рати. Дополнително: Специјално за нашите студенти, БАС во соработка со Капитал Банка креираше кредитна линија, каде вкупната школарина може да се подели до 48 рати. Информации на info@bas.edu.mk или на 02/ 2455 754.

Колку време траат студиите?

Додипломските студии се со времетраење од три години или шест семестри, додека постдипломските студии се во времетраење од една година, односно 2 семестри.

Кога се уписите во БАС?

Уписите и приемот на студенти во БАС траат преку целата година, пред почетокот на учебната година.

Каде се наоѓате?

БАС работи на две локации низ Р.С. Македонија, во Скопје и Битола. Локацијата во Скопје се наоѓа на адреса бул. Јане Сандански 111/2, во населба Аеродром (над супермаркетот ВЕРО). Во Битола, локацијата е на улица Херцег Нови бр.6 во населбата Довлеџик.

Дали БАС користи онлајн алатки за студирање?

Во БАС повеќе од една деценија се употребуваат онлајн алатки за студирање (Moodle). Сите материјали, испити, проектни задачи, презентации и книги се достапни 24/7 на порталот на БАС.

Дали можам да студирам на далечина?

Живеете во странство или далеку од Скопје или Битола, или пак имате нестандардно работно време? БАС нуди студии на далечина за овие случаи. Пишете ни за повеќе информации и условите за реализација на студирање на далечина. Прочитајте повеќе тука

Дали прифаќате студенти со трансфер на ЕКТС?

БАС прифаќа студенти од други високообразовни институции преку ЕКТС трансфер. Согласно законот за високото образование, кандидат може да трансферира до 50% ектс од стекнатите во контекст на програмата на која се врши трансферот. Прочитајте повеќе тука