Модул:
Спортски менаџмент


Запиши се сега!

Опис на модулот

Спортскиот менаџер има професионален потенцијал, способности и вештини за менаџирање на спортски тимови и спортски објекти. Тој ја планира, организира и води работата на спортскиот клуб или кариерата на индивидуалниот спортист со што им овозможува тие целосно да се фокусираат на својата кариера. Овие менаџери работат во аматерски или професионални спортски клубови, академски установи, компании за спортска опрема, спорстки асоцијации и сл.

Предмети од профилот:

  • Спортски менаџмент
  • Проценка на спортска изведба
  • Планирање и менаџирање на спортски настани
  • Оперативно менаџирање на објекти за забава и спорт
  • Организација и логистика на работењето
  • Однесување на учесниците на забавни настани
  • Односи со јавноста.
Назад кон студиската програма!

Други програмски модули од студиската програмаОперативен менаџмент

Целосна студиска програма!

*.pdf (572кб)