Модул:
Mенаџер за моден дизајн


Запиши се сега!

Опис на модулот

Маркетинг менаџерот за моден дизајн е професионалец кој се фокусира на промовирање и зголемување на свесноста и видливоста на одреден бренд, какви што се дизајнерските линии и модните бутици. Како дел од нивните секојдневни задолженија, професионалците кои работат како маркетинг менаџери за моден дизајн помагаат во анализа и промоција на кампањи и следење на квалитетот на брендот. Честопати од нив се бара да патуваат и престојуваат на локации каде се подготвуваат и отвораат нови продажни места. Одговорни се за брендирање и маркетинг на нови производи.

Предмети од профилот:

  • Оперативен менаџмент во текстилна индустрија
  • Историја и култура на мода
  • Моден ПР
  • Развој на моден производ
  • Социјални и психолошки аспекти на модата
  • Основи на моден дизајн и теорија на мода
  • Моден бренд
Назад кон студиската програма!

Други програмски модули од студиската програмаОперативен менаџмент

Целосна студиска програма!

*.pdf (139кб)