Модул:
Естраден менаџмент


Запиши се сега!

Опис на модулот

Естрадниот менаџер е одговорен за сите деловни аспекти на работата на артистот, музичарот, односно музичката група. Неговите обврски вклучуваат договарање настапи, преговори за хонорари, планирање и организирање концертни турнеи и промотивни кампањи, снимање на аудио и видео записи, односи со јавноста и сл.

Предмети од профилот:

  • Маркетинг
  • Организација и логистика во работењето
  • Односи со јавноста
  • Однесување на учесниците на забавни настани
  • Дизајнирање и продажба на забавни настани
  • Менаџирање на музички манифестации
  • Менаџирање на естрадни групи и поединци
Назад кон студиската програма!

Други програмски модули од студиската програмаОперативен менаџмент

Целосна студиска програма!

*.pdf (572кб)