Назад кон bas.edu.mk

Назад кон веб страницата на Бизнис Академија Смилевски - БАС (bas.edu.mk)

Предметен фокус: Дигитални менаџмент предизвици и бизнис модели

Придружете ни се на дискусија околу дигитализацијата и нејзиното влијание врз бизнис моделите на модерното време и предизвиците со кои се соочуваат денешните менаџери. Споделете го Вашето искуство и дознајте како современите лидери ги водат своите тимови и организации!
ден.
час.
мин.

Пријава за учество:

123
Информации и начини за учество
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

Апстракт и труд:

Апстракти: 30.09,
Труд: 01.11.23г.

Рок за пријавување:

Најдоцна до 01 ноември 2023г.

Поддршка:

02 / 2455 754 или simpozium@bas.edu.mk

Локација:

Среќа BAR & FOOD
почеток 12:00ч.

БАС Симпозиум | Среќа BAR & FOOD: 17 ноември 2023г.

Предметен фокус:

Дигитални менаџмент предизвици и
бизнис модели

Цели на предметниот фокус:

 • Споделување менаџерски искуства и научени лекции поврзани со промените на бизнис операциите под влијание на дигитализацијата и дигиталната трансформација.
 • Споделување на менаџерски предизвици претстојат во иднината.
 • Согледување на трендови во развој на дигитални бизнис модели.
 • Потреби за воведување на дигитализација и вештини за дигитална трансформација во образованието.

МЕНАЏЕРСКИ МУАБЕТИ 6

Панел дискусија
Artboard 2 copy 2

Дигитализацијата го промени бизнисот каков што го познаваме, а менаџерите се исправени пред нови предизвици но и можности за иновации. Придружете се на шестата панел дискусија „Менаџерски муабети: Влијанието на дигитализацијата врз бизнисите и менаџерите“, која прерасна во стандарден елемент на нашите стручни симпозиуми.

Во ова издание на симпозиумот, ќе слушнеме искуства и идеи од стручни говорници кои се справуваат со предизвиците на дигитализацијата и го менуваат начинот на кој ги водат своите компании. Ќе се фокусираме на предностите на дигитализацијата за бизнисите, пречките и можностите за имплементација, како и на новите улоги и вештини потребни на менаџерите во оваа современа ера.

Доколку сте заинтересирани да дознаете повеќе за влијанието на дигитализацијата и како тоа влијае на вашата улога како менаџер, придружете ни се на панел дискусијата. Очекувајте интересни и динамични разговори, споделување на искуства и многу идеи. Пријавете се сега и бидете дел од овој традиционален настан. Ви гарантираме дека ќе имате шанса да го проширите своето знаење и мрежата на професионални контакти.

Ненад Дафинчевски

Домаќин на настанот

Панелистите ќе бидат објавени наскоро...

Harrison Hudson

WordPress Dev.

Elizabeth Sofia

WordPress Dev.

Lucy Evelyn

Ui/UX Designer

БАС Симпозиум 7: Дигитални менаџмент предизвици и бизнис модели

Откријте ги идните менаџерски предизвици и дознајте нешто повеќе од водечките експерти и успешни менаџери од различни области!

Пленарни излагања

Слушнете излагања на успешни менаџери кои ќе споделат свои значајни искуства и ставови околу тековните и идни менаџерски трендови и предизвици!

Панел дискусии

Учествувајте во динамичната панел дискусија за актуелните предизвици во менаџментот, поврзани со дигитализацијата и иднината на бизнисите.

Практични примери

Преку авторите на симпозиумот дознајте за пошироките случувања во индустријата, откријте нови практични алатки, рамки и стратегии кои можете да ги примените во вашата организација.

Можности за вмрежување

Поврзете се со истомисленици, професионалци во вашата област и проширете ја вашата мрежа на деловни соработници.

Саем на партнерски организации

Запознајте ги партнерите и менторите на БАС кои го овозможуваат поврзувањето на теоријата и праксата за нашите студенти!

Пост-симпозиумски ресурси

Пристап до ексклузивни ресурси, стручни и научни трудови и експерти од бизнисот и образованието во менаџментот за зајакнување на вашето знаење, вештини

Насоки за учество на настанот: БАС Симпозиум и менаџерски муабети 7

Апстракт и труд
Плаќање
Локација
Важни датуми

УРНЕК ЗА ПИШУВАЊЕ НА ТРУД

Насоки за подготовка на апстрактот/трудот

Програмска апликација: Microsoft Word;
Формат: А4 со маргини 2,5 cm и во една колона;
Фонт: Calibri, големина на текстот 10 pt освен насловот на трудот (18 pt), со единечен проред (spacing - single);
Наслови и поднаслови: Наслов на сегмент 16pt bold, прв поднаслов 14pt bold, втор поднаслов 12 pt bold;
Апстракт: Не подолг од 250 зборови и задолжително 3-5 клучни зборови;
Структура на трудот: Наслов, празен ред, Автор(и), Емаил(и), Афилијација (Институција), празен ред, Апстракт, Вовед, (1) Проблем/Феномен, (2) Решение/Предлог решение, Заклучок, Користена литература;
Обем: најмногу пет страници;
Цитирање: АПА стил; (Линк до насоки за цитирање)
Јазик: Македонски јазик;

Насоки за плаќање на котизација за учество

Назив на примачот: Бизнис Академија Смилевски БАС - Скопје

Банка на примачот: Шпаркасе банка

Сметка: 250015000162270

Цел на дознака: Учество за симпозиум БАС - 2023г.

 

Преземи пример за уплатница

Отвори за локација на google maps

Локација на одржување на симпозиумот

Локал: Среќа BAR&FOOD

Адреса: Трета македонска бригада, бр.60, Скопје

Телефон: 071386622

 

 

Важни датуми

Пријавување за учество без труд и панел дискусија: најдоцна до 15 ноември 2023г.

Пријавување со труд: најдоцна до 01 ноември 2023г.

Поднесување на апстракт: До 1 септември 2023г.

Уплата на котизација за учество: До 09 ноември 2023г.

Датум на настан: петок 17 ноември 2023г.

Учество без труд

10
Панел дискусија „Менаџерски муабети“
Networking
Кетеринг и пијалок

Учество
со труд

(максимум три автори)
60
/труд
Сертификат за учество и зборник на трудови
Панел дискусија „Менаџерски муабети“
Кетеринг и пијалок
50-80% попуст за студенти и партнерски организации на БАС
Сите претставници од партнерски организации и надворешни соработници добиваат 50% попуст на цената за учество со труд (3000 ден). Сите студенти во РСМ со заверен тековен семестар (зимски 2023/2024) добиваат 80% попуст на учеството (1000 ден.)

Котизација за учество

Котизацијата се однесува на трошоците за публикација на зборник на апстракти и зборник на трудови, трошоци за организација на настанот, кафе паузи и закуски.

На еден труд можат да се пријават најмногу до тројца автори;

Рок на уплата на котизација е 25.11.2023г.

Учесниците сами ги сносат трошоците за пат, сместување и котизација.

Последни објави од БАС

 • All Post
 • Uncategorized
 • Блог | Менаџментот во пракса
 • Објави во билтенот
 • Партнерски организации
  •   Back
  • Специјалистички трудови
  • Службени објави
  • БАС | Симпозиум
  • БАС | Конференција
  • Завршени постапки за барања за информации од личен карактер
  • Зборник на апстракти (симпозиуми)
  • Зборник на трудови (симпозиуми)
  • Зборник на апстракти (конференции)
  • Зборник на трудови (конференции)
  •   Back
  • Завршени постапки за барања за информации од личен карактер
  •   Back
  • Зборник на апстракти (симпозиуми)
  • Зборник на трудови (симпозиуми)
Load More

End of Content.

Партнери и поддржувачи

Соорганизатор

БАС Институт за менаџмент (лого)

БАС | Мејлинг листа:

Оставете го вашиот мејл за во иднина да добивате објави, соопштенија, новости и промоции од БАС, директно во вашето е-маил сандаче!

Успешно се пријавивте. Нешто не е во ред, пробајте повторно...

НАТПРЕВАР ЗА
СТИПЕНДИИ

Ден
Час
Мин
Сек

Матурант или на возраст до 22 години, пријави се на натпреварот и можеш да освоиш стипендија до 60% од школарината на студиите по бизнис или маркетинг менаџмент!

Да, ќе се пријавам!
Не, благодарам, не сум за стипендија :)

Известување за технички проблем

Почитувани, во моментов телефонскиот број на БАС Скопје (02 2455 754) е во прекин. Додека се работи на отклонување на техничкиот проблем, ве молиме побарајте не на info@bas.edu.mk, опцијата за chat на самата веб страница или кај колегите во БАС Битола на 047 225 218

Ќе пишам на мејл

Со кликање на ова копче, ќе ви се отвори нова страница или вашиот емаил клиент преку кој ќе може да ни пишете директно порака на info@bas.edu.mk.

Во ред
Испрати ни ги твоите податоци и нашиот тим ќе те контактира

СТАНИ СТУДЕНТ НА БАС